ACTIVITEITEN

  • Vissen , kanoën, pootje baden in de diverse stroompjes rondom het huis, heerlijk afkoelen onder de watervallen. Zwemmen in het zwembad te Luzy, in het kuuroord St. Honoré les Bains of in de meren in de Morvan. Wandelen, fietsen, paardrijden, hanggliden in Uchon.
    www.wandelpaden.com
  • Als u 20 km naar het noorden rijdt, bevindt u zich in het hoogste gedeelte van de Morvan, met Bibracte op de Mont Beuvray, eens het middelpunt van de Keltische beschaving. Julius Ceasar is hier ooit geweest. Men kan uitgebreid wandelen door dit natuurpark met de vele opgravingen. In de zomer is er georganiseerd boomklimmen en abseilen. In de winter kan men zelfs langlaufen op de nabijgelegen Haut Folin. Dankzij Mitterand staat er op de top een prachtig museum.
    www.bibracte.fr
  • Een bezoek aan Autun is zeker de moeite waard, met de beroemde cathedraal St. Lazare, de stadswallen, het oude Romeins theater. Verder zijn Chateau Chinon en vele andere dorpjes te bezoeken. In Chateau Chinon, waar Mitterand jarenlang burgemeester is geweest, geeft het museum Circuit Francois Mitterand uitleg over de belangrijkste plaatsen waar hij is geweest. Leuk is de verzameling van alle cadeaus die hij heeft gekregen. Vlakbij Nevers met zijn beroemde cathedraal en glas-in-lood ramen, bevindt zich het circuit van Magny Cours, waar regelmatig motor- en formule-1 races worden gehouden. Een dag-lange kanotocht over de Loire is aan te bevelen.
  • Bakkertje, éénvoudig restaurant en postkantoor in Chiddes op 2 km.
  • Supermarkt, banken, winkels, restaurants, markt, zwembad enz. in Luzy op 8 km.